Friday, July 4, 2008

BUNDEVARA




  • 600 gr kora za pitu
  • 1 kg bundeve
  • 200 gr šećera
  • 50 gr putera
  • 100 gr šećera u prahu
  • 1 dl mleka
  • 7 jaja
  • 2 vanil šećera
  • 1 dl ulja


  • Bundevu očistite od kore i narendajte na krupno rende. Zagrejte 2 kašike ulja pa na njemu u šerpi pržite bundevu dok potpuno ne omekša. tada u nju dodajte šećer i vanil šećer, promešajte da se šećer otopi i sklonite sa vatre, umešajte u nju puter i neka se bundeva hladi. Penasto umutite jaja, pa ih umešajte u ohladjenu bundevu, i ako je potrebno dodajte toliko mleka da nadev bude srednje gustine.
    Podmazite pleh i onda redjajte, tri kore, kašika ulja, sloj nadeva, pa dve kore, kašika ulja, sloj nadeva, i sad tako do kraja, na kraju stavite tri kore (kore prebrojte pre no što počnete sa slaganjem da biste tačno odredili koju količinu nadeva ćete stavljati izmedju kora).
    Pitu pecite u rerni koju ste prethodno zagrejali na 225 stepeni, nekih 40 minuta. Pečenu pitu naprskajte vodom i kada se prohladi pospite je šećerom u prahu pa isecite na jednake kocke.

    No comments: