![]() |
6 dl brašna
1 jaje
2 dl šećera
1 kašičica vanilin šećera
250 g margarina
jagode (količina po želji)
Priprema:
Brašno, šećer, vanilin šećer, jaje i margarin umesiti u glatko testo. Podeliti na dva dela i jedan rastanjiti u formu za pitu tako da se oblože i zidovi. Zatim staviti fil.
Jagode prokuvati oko 750 g sa kašikom sirćeta, 1,5 dl šećera i 2 kašike svetlog sirupa. Ostaviti da se ohladi, ocediti višak vode i staviti na podlogu od testa.
Posle fila uzeti drugi deo testa i kidati na sitne komade i stavljati preko sve dok se testo ne utroši ili dok se ne prekrije voće. Mogu se napraviti i vrpce od testa pa praviti poklopac u vidu rešetke.
1 comment:
Da, da, ovo izgleda jako fino. Imam i ja par recepata za razne pite, pa ih pravim, zavisno od toga šta imam od materijala kod kuće! :)
Post a Comment