Thursday, July 10, 2008

KROMPIRUŠA


  • 1 kg brašna
  • 2 dl mlake vode
  • 1,5 kg krompira
  • 2 veše glavice crnog luka
  • 1 kašika ulja
  • 1 čen belog luka
  • 2 dl ulja
  • so i biber

  • Napravite testo kao za burek od 1 kg brašna.
    Krompir oljuštite isecite na sitne kocke i kuvajte u slanoj vodi 10 minuta nakon što provri. Luk sitno nasecite i dinstajte na ulju dok ne dobije staklastu boju, krompir ocedite pa dodajte u luk da se malo proprži, začinite solju, biberom i sitnoseckanim belim lukom. Sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi. Razvucite kore, naprskajte kašikom ulja i filujte, jufkr ređajte na pleh jednu do druge. Pitu prelijte preostalim uljem i pecite u rerni koju ste prethodno zagrejali na 200 stepeni 50-60 minuta.

    Ako niste vični mešenju možete pitu napraviti sa kupovnim korama, dovoljno je 800 gr srednjih kora.

    No comments: