Wednesday, July 2, 2008

PROJARA

  • 6 jaja
  • 1 šolja belog brašna
  • 4 šolje kukuruznog brašna
  • 1 jogurt
  • 1/2 šolje ulja
  • 200 gr sira
  • 200 gr kajmaka
  • 1 šolja kisele vode
  • Umutite dobro jaja, sir i kajmak, dodajte ulje, i jogurt, a tada sipajte brašno i mutite sve varjačom. Kad se testo izjednacči, dodajte kiselu vodu pa posolite po ukusu. Neka testo odstoji desetak minuta, pa ako je potrebno dodajte jos malo vode, neka masa bude žitka, ali ne i preretka. Podmažite pleh, prespite u njega masu i pecite proju u rerni koju ste prethodno zagrejali na 200 stepeni. Projara je gotova kada joj gornja kora jako prumeni. Secite je kad se malo ohladi da vam se parčići ne bi drobili.

    No comments: