Thursday, July 10, 2008

POTRPUŠA



Sastojci za 8 porcija

750 g kora za gibanicu
5 jaja
750 g punomasnog sira
400 g kisele pavlake
1/2 kg mlevenog junećeg mesa
1 glavica crnog luka
1 kašika začina C
1 veza mirođije
1 kašika ulja
so i biber po ukusu

Priprema
Izdinstajte meso na ulju, dodajte začin C, seckan peršun,
mirođiju i dosta bibera.
Posebno izgnječite sir i umutite ga sa 4 jajeta,
200 g kisele pavlake i biberom.
Stavite jednu koru na podmazan pleh.
Zatim stavite jedan red naborane kore
pa pospite mešavinom sira, zatim opet naborane kore,
pa dinstano meso. Ovaj postupak ponovite još jednom.
Odozgo stavite koru kao poklopac.
Pecite 1 sat na umerenoj temperaturi.
Zatim potrpušu izvadite iz rerne i isecite parčiće.
Zalijte odozgo mešavinom od 200 g kisele pavlake,
1 jajeta i biberom.
Pecite još 45 min.
Služite toplo.

No comments: