Friday, July 11, 2008

MAMALJUGA




  • 1 kg kukuruznog brašna
  • 500 gr kajmaka
  • 500 gr dimljenog vrata ili pečenice

  • Brašno rastresite u pleh i stavite u rernu na 180 stepeni da porumeni. U loncu pristavite vodu, i kad provri dodajte joj brašno pa mešajte varjačom da ne bude grudvasto. Kada je kačamak gotov sklonite ga sa vatre. Na dno podmazane šerpe stavite dobru kašiku kajmaka, pa odozgo složite red kačamaka, a po njemu red tanko sečenog suvog mesa (idealno bi bilo da je to užički pršut, ali to je skuplja varijanta ovog jela). Zatim stavite red kašamaka, pa red kajmaka, pa sloj kačamaka i opet meso...
    Slažite tako dok ne utrošite sav kačamak. Stavite jelo u rernu zagrejanu na 200 stepeni da se lepo ispeče. Najbolje je jelo pripremiti u posudi koju možete izneti na sto. Uz ovo jelo poslužite dosta hladnog kiselog mleka.

    No comments: